Vlag hijsen en opening Oosterbad Aalsmeer op 18 mei 2024 om 13.00 uur

Op zaterdag 18 mei 2024 zal Het Oosterbad weer geopend worden voor de enthousiaste zwemmers. Het 96e seizoen gaat om 13.00 uur van start.
Nadat vrijwilligers het zwembad zomerklaar hebben gemaakt blinkt alles weer en kunnen wij een hele zomer lang gaan genieten van dit mooie natuurbad.

Hijsen van de vlag: reünie

Om precies 13.00 uur zal dit jaar de Oosterbadvlag in top worden gehesen door de dames Tonnie en Berty van Kessel, oud-waterpolosters van het seizoen 1956.
Zij herinneren zich dit als een prachtige tijd waarin plezier en onderlinge strijd tegen het team uit Ouderkerk aan de Amstel toch nog steeds naar boven komt in gesprekken.

Het waterpoloteam van 2 juli 1954 waarin Berty en Tonnie van Kessel zaten

Destijds waren Berty en Tonnie 16 en 14 jaar en beleefden een geweldige zomer met hun vriendinnen. Ook díe zullen aanwezig zijn bij de opening. Nostalgie!

De heer Van Kessel (hun vader) sponsorde de beker voor het waterpolo-scholentoernooi. Zo blijkt dat door alle jaren heen vrijwilligers en sponsoren van enorm groot belang zijn voor de zwemvereniging Het Oosterbad.

Foto uit privé archief van Berty en Tonnie van Kessel, 2 juli 1954

Installatie Betsy-trap

Maar er wordt nog meer geopend op 18 mei, namelijk de Betsytrap. Een nieuwe trap speciaal geïnstalleerd voor ouderen, mindervaliden en heel jonge kinderen.

Zeker een aanwinst voor Het Oosterbad, naar een idee van Betsy die er zo graag zwemt maar met de huidige trappetjes moeilijk het water uit kon komen. Dat hoorden we van veel meer zwemmers en deze wens gaat dus in vervulling.

De looptrap – met twee leuningen – wordt geplaatst en officieel in gebruik gesteld.

Tot zaterdag 18 mei 2024 voor een nieuw seizoen zwemplezier!
Volg ons voor al het actuele nieuws op Facebook en Instagram.

Loekie Brommer-Lucassen