Loekie Brommer-Lucassen

Algehele leiding zwembad en gediplomeerd zweminstructrice

Saskia Offerman

Gediplomeerd zweminstructrice

Natasha en Denise Brommer

Gediplomeerde zweminstructrices

Ashley van Zoomeren - instructrice Het Oosterbad

Ashley van Zoomeren

Zweminstructrice

Zwemles

Zwemlessen (ongeveer 30 minuten per les) in Het Oosterbad worden gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar. Een nieuwe mijlpaal in het leven en opvoeding van uw kind(eren).
Leren zwemmen hoort er in Nederland gewoon bij en begint al op jonge leeftijd.

Waar laat ik mijn kind leren zwemmen?


Een moeilijke keuze met zo veel zwemverenigingen en -scholen.
Het Oosterbad is een erkend opleidingsinstituut van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Dit landelijke orgaan houdt toezicht op de kwaliteit en veiligheid van de zwemlessen. Onze gediplomeerde zweminstructeurs zijn via dit orgaan opgeleid en bezitten het diploma zweminstructeur zwem-ABC.
Zie voor meer informatie hierover ook onze pagina belangrijke informatie.

(Zwem)veiligheid is het belangrijkste

U doet uw kind op zwemles en in Het Oosterbad staan wij ervoor dat de kinderen op de beste manier zwemles krijgen.
En als ze mogen afzwemmen moeten de kinderen ook daadwerkelijk zwemveilig zijn: érg belangrijk tegenwoordig met alle zwemparadijzen, of vakanties waarin in zee of een meer wordt gezwommen.
Uw kind wordt nog zwemveiliger door – naast in zwembadwater  – ook in donkerder natuurwater te leren zwemmen zoals in Het Oosterbad.

Hoe leren wij kinderen de zwemkunst aan?

Ieder kind is uniek en daarom geven wij zwemles in kleine groepjes zodat er meer persoonlijke aandacht en begeleiding is.
Daarnaast werken wij met een lintjessysteem; bij elk lintje krijgt uw kind een certificaat.

  • We beginnen met het watervrij maken en met het aanleren van het drijven op buik en rug: ons uitgangspunt voor de vier beenslagen (schoolslag en crawlslag).
  • Hierna komen de armen erbij en gaan we aan de slag met de combinatie en de ademhaling. Dit doen we eerst met behulp van drijfmiddelen in onze twee ondiepe instructiebaden waar zand op de bodem ligt.

Als we dat onder de knie hebben gaan we het diepe in en bouwen we conditie en kracht op, en zetten alle puntjes op de i voor het A-diploma (brons).

Daarna volgt het B-diploma (zilver) waarvoor we in het diepe bad het duiken aanleren. Duiken mag pas worden aangeleerd in een waterdiepte van 1.40 meter. Ook worden de afstanden langer en worden de eisen zwaarder.

Met het laatste C-diploma (goud) is uw kind pas zwemveilig te noemen en is het zwem-ABC compleet.

Ik heb nog vragen: wie kan ik hierover bellen?

Voor meer informatie, bel Loekie Brommer op 06-1095 2061

Het Oosterbad biedt het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet u als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en legt u de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft u als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat uw kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Uw kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet uw kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat u kunt bepalen welke aanbieder het beste bij uw kind past. Tijdens de zwemles wordt u als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van uw kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Lintjesuitleg

Watergewenning:
Ik ga spelenderwijs met mijn hoofd onder water, leer vallen, springen en de bodem aantikken. Ik kan op mijn buik drijven en ik begin met drijven op mijn rug. Ik krijg mijn witte lintje!

Witte lintje:
Ik kan op mijn buik en rug drijven. Ik maak een start met de globale beenslag, zowel op mijn buik als op mijn rug en de crawl-beenslag. Ik krijg mijn gele lintje!

Gele lintje:
Ik kan nu goede en krachtige beenslagen maken en ik begin met de armslag en op het juiste moment de beenslag maken. Dit alles met mijn gezicht in het water. Ik leer ook al een beetje watertrappelen en kan al 10 meter zwemmen op mijn rug. Ook maak ik kennis met het duikscherm (“het gat”). Ik krijg mijn groene lintje!

Groene lintje:
Ik ga de schoolslag steeds beter oefenen en ga nu m.b.v. drijfmiddelen mijn hoofd boven water proberen te houden. Ik oefen ook heel goed de enkelvoudige rugslag, de borst- en rugcrawl. Ik ga al door het duikscherm, spring in het water en kan zelfstandig op de kant klimmen. Ik krijg mijn oranje lintje!

Oranje lintje:
Ik kan de combinatie goed en zwem nu met mijn hoofd boven water. Soms heb ik nog een drijfmiddel nodig. Ik oefen ook heel goed de enkelvoudige rugslag en de crawlslagen. Als die krachtig genoeg zijn en als ik dit zonder hulpmiddelen kan dan krijg ik mijn rode lintje!

Rode lintje:
Ik mag gaan oefenen in het diepe bad. Ik kan al 30 seconden watertrappelen en ga dit alles heel goed oefenen. Ik krijg mijn blauwe lintje!

Blauwe lintje:
Ik ga alle slagen verbeteren en ga grotere afstanden zwemmen in het diepe bad. Ook ga ik leren uitdrijven en blijf de crawlslagen oefenen. Het gaat al opschieten want ik krijg mijn zwarte lintje!

Zwarte lintje:
Ik ga nu het programma voor het A-diploma oefenen en dat is best heel veel, maar ik ga goed mijn best doen. Ik moet onder andere kracht en conditie opbouwen en door het duikscherm op drie meter. Als dit allemaal lukt krijg ik een brief mee om te mogen proefzwemmen.