Op 1 januari 2020 om precies 14.00 uur organiseert ook Het Oosterbad weer een fris begin van het nieuwe jaar 2020 in de vorm van de Nieuwjaarsduik.
Een oer-Hollandse traditie sinds 1960 en voor de 17keer in Het Oosterbad, waar ook op het mooie terras een gezellige nieuwjaarsreceptie is voor degenen die de frisse duik niet nemen maar wél aan willen moedigen en elkaar de beste wensen willen geven.

Gezelligheid op de Mr.Jac.Takkade 1
Naar schatting zullen ruim 50.000 mensen het koude water in gaan op 132 plaatsen in Nederland waar de Unox-Nieuwjaarsduik wordt georganiseerd. Unox trakteert op erwtensoep en de iconische oranje mutsen.

Precies 60 jaar geleden was het Ok van Batenburg die aan het Zandvoortse strand de 1e duik organiseerde en dit groeide uit tot een nationale traditie met media-aandacht over de hele wereld.
Deze traditie is ook dit jaar weer in Het Oosterbad, dat een officiële Unox-locatie is.

Opwarmen en dan plonsen
Rond 13.30  zal Het Oosterbad haar deuren openen en even voor 14.00 uur zal er begonnen worden met de warming-up, waar alle plonsers aan mee moeten doen.
Omlijst door gezellige muziek zal iedereen om 14.00 uur het frisse Oosterbadwater trotseren en daarna genieten van een heerlijke kop snert, warme chocomelk of een glühwein.

Het Oosterbadteam wenst iedereen fijne feestdagen en een heel sportief 2020!