Voorflap 'Vind ik stom'-Monica Penders-opening-Oosterbad-te koop

Schrijfster Monica Penders bracht onlangs haar elfde kinderboek uit. Tijdens de opening van Het Oosterbad is dit door Eline Ulaen geïllustreerde boek te koop. De opbrengsten gaan naar goede doelen als Jantje Beton.

Het verhaal van Thomas

Thomas is de jongste in een gezin met vier kinderen. Zijn broers en zusje laten hem een beetje links liggen omdat hij de benjamin is. Op school kan hij niet goed meekomen; hij heeft in de klas geen vriendjes en wordt gepest.
Toch zijn er ook bijzondere dingen in Thomas’ leven. Op vrijdag gaat hij met zijn moeder naar de markt en mag hij ‘s avonds helpen met koken.

Thomas’ grootste plezier is zwemmen. En daar is hij behoorlijk goed in. Het is dan ook op dat gebied dat hij uiteindelijk de aandacht van iedereen op zich weet te vestigen.

Overhandiging eerste exemplaar aan wethouder Berkhout en kinderburgemeester Milanka op 26 april 2024
Wethouder Berkhout (links) en kinderburgemeester Milanka nemen eerste exemplaren in ontvangst. Naast hen Monica Penders,  illustratrice Eline Ulaen en Remco Houtepen (boekhandel Venstra)

Deel opbrengst t.b.v. zwemlessen

Schrijfster Monica wil dat er met de opbrengst van haar boek iets goeds gebeurt. “Steeds meer kinderen hebben geen zwemdiploma omdat zwemles voor hun ouders te duur is. Een deel van de opbrengst wordt daarvoor gereserveerd.

Ook buitenspelen is van groot belang en gebeurt volgens Jantje Beton steeds minder. Daarom gaat een deel van de opbrengst daarnaartoe.” Monica heeft haar boek in eigen beheer laten drukken. Daarnaast steunen een aantal ondernemers haar project.

Voorlees- en leesboek

‘Vind ik stom’ is verkrijgbaar bij boekhandel Venstra in Amstelveen voor 12 euro. Het kan ook via e-mail besteld worden bij 020drukwerk.
Het boek is voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar, en zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Monica Penders

Monica Penders is naast schrijfster als journaliste werkzaam geweest voor radio en televisie, onder meer samen met Jos Brink. Met hem schreef zij ook twee kinderboeken. Samen met haar man Wim schreef zij reportages over het leven in Frankrijk (waar zij 50 jaar lang een deel van het jaar woonden) voor verschillende magazines.

Maak hier kennis met Monica en Eline Ulaen in een kort filmpje over de totstandkoming van het boek.